Voetmassage
Ontspannende voetmassage met behulp van de principes van de voetreflexologie en aromatherapie.


Voetreflexologie
Het zenuwstelsel van de voeten is heel fijn vertakt en heeft verbinding met het hele lichaam. Wanner de voeten gemasseerd worden, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd, wat invloed heeft op de functies van de organen, de bloedcirculatie en het hele energiesysteem van het lichaam. Bovendien worden de spieren soepel gehouden.


Aromatherapie
Bij de voetmassage wordt er gebruik gemaakt van een neutrale olie, verrijkt met etherische oliŽn, die wordt samengesteld met gebruik van de principes van de aromatherapie. De aromatherapie gaat uit van de genezende werking van geconcentreerde oliŽn, die gewonnen worden uit bloemen, zaden en planten. Etherische oliŽn bezitten bijzonder kleine moleculen, waardoor ze gemakkelijk via de huid in de bloedbaan worden opgenomen. Een gemeenschappelijk kenmerk is dat ze een belangrijke antiseptische en antibiotische werking hebben. Andere stimuleren de doorbloeding of het zenuwstelsel, weer andere hebben een opwekkend vermogen. Individueel wordt bekeken, welke mix de meest geschikte is.

Bij de voetmassage worden voeten, enkels en onderbenen gemasseerd met een speciaal samengestelde olie. Een voetmassage helpt spanningen te verlichten en geeft nieuwe energie.


Voeteffectief
Als pedicure heb ik in de praktijk vaak met voet en/of beenklachten te maken, zoals bijvoorbeeld: voorvoet en middenvoet klachten, hielspoor, kramp, oedeem en circulatie stoornissen.
Veel van deze klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie door bijvoorbeeld triggerpoints (spierkopen), of een verstoring in de energiestromen (meridianen) in voet en onderbeen.

Een zeer effectieve manueel uitgevoerde voet- en onderbeenmassage helpt vaak bovenstaande klachten te verminderen. Daarnaast worden er oefeningen meegegeven voor thuis om het effect van de behandeling te versterken.